Csúnyát bukott a magyar bringás az Eb tömeghajrájában

2017.08.07. 12:25

Nagyon jó pozícióban volt Kusztor Péter az országúti kerékpáros Európa-bajnokság mezőnyversenyének hajrájában, de ő sem tudta kikerülni a tömegbukást, kulcscsontját törte.

A dániai Herningben rendezett Eb-n 241 kilométeren versenyzett a mezőny, elég sík volt a pálya, így várható volt, hogy mezőnybefutó lesz.

Az utolsó kilométereken az idei Touron szakaszt is nyerő Edvald Boasson Hagen próbálkozott egy szökéssel, de a norvég ezzel honfitársa, Alexander Kristoff sikerét készítette elő. A sprinter az egész szezonban szenvedett, elmaradtak korábbi győzelmei, de most végül jól időzített hajrával nyerni tudott az olasz Elia Viviani és holland Moreno Hofland előtt.

Kusztor ekkor már nem volt ott az élcsoportban, nagyjából kétszáz méterre a céltől ő is egy bukás áldozata lett több más bringás mellett. A versenyző Facebookon posztol képéből kiderült az is, hogy eltörte a kulcscsontját. Kusztort a 100. helyre sorolták 2 perc 6 másodperces hátránnyal. Lovassy Krisztián kilenc másodpercet kapva a 31. lett.