Árpád
-2 °C
3 °C

Csak egy kicsit lassított, és fellökte az ellenfél autója

2017.09.04. 07:21

Az utóbbi években megszaporodtak azok a versenybalesetek, amikor a kerékpárosokat a kísérőmotorok vagy -autók ütik el. A Tour of Britain első szakaszán is fellöktek egy bringás, a legszomorúbb az egészben, hogy egy olyan autós tette, aki elvileg tud vigyázni a versenyzőkre.

A brit körverseny első szakaszán egy nyolcfős szökevénycsoport alakult ki. Itt hajtott Karol Domagalski, a One Pro Cycling lengyel versenyzője is. Egy szerencsétlen pillanatban őt lökte fel az úton a Madison-Genesis csapat autója.

A baleset akkor következett be, amikor a madisonos Connor Swift hátracsorgott, hogy az autójukból frissítőt vegyen fel. Az autó vezetője csak rá figyelt, és nem vette észre, hogy Domagalski is lemarad a csoporttól. Szerencsére emelkedőn haladtak, így nem túl gyorsan hajtott bele a lengyelbe.

Domagalski a könyökét fogva szenvedett a földön, de hamar összeszedte magát, nem lett súlyos sérülése, még vissza is tudott zárkózni a csoporthoz. A célig azonban már nem jutottak el, mezőnyhajrában dőlt el az első szakasz. Az ausztrál Caleb Ewan győzött Edvald Boasson Hagen és Elia Viviani előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?