Csak egy kicsit lassított, és fellökte az ellenfél autója

2017.09.04. 07:21

Az utóbbi években megszaporodtak azok a versenybalesetek, amikor a kerékpárosokat a kísérőmotorok vagy -autók ütik el. A Tour of Britain első szakaszán is fellöktek egy bringás, a legszomorúbb az egészben, hogy egy olyan autós tette, aki elvileg tud vigyázni a versenyzőkre.

A brit körverseny első szakaszán egy nyolcfős szökevénycsoport alakult ki. Itt hajtott Karol Domagalski, a One Pro Cycling lengyel versenyzője is. Egy szerencsétlen pillanatban őt lökte fel az úton a Madison-Genesis csapat autója.

A baleset akkor következett be, amikor a madisonos Connor Swift hátracsorgott, hogy az autójukból frissítőt vegyen fel. Az autó vezetője csak rá figyelt, és nem vette észre, hogy Domagalski is lemarad a csoporttól. Szerencsére emelkedőn haladtak, így nem túl gyorsan hajtott bele a lengyelbe.

Domagalski a könyökét fogva szenvedett a földön, de hamar összeszedte magát, nem lett súlyos sérülése, még vissza is tudott zárkózni a csoporthoz. A célig azonban már nem jutottak el, mezőnyhajrában dőlt el az első szakasz. Az ausztrál Caleb Ewan győzött Edvald Boasson Hagen és Elia Viviani előtt.