Ödön
2 °C
11 °C

Rossz helyen állt az autó, ablakot törtek a beleszálló bringások

2017.09.07. 07:54

A Tour of Britain szinte mindegyik szakaszán történik valami furcsa, és az a sorozat a negyedik etapon is folytatódott. A nagy sebességgel kanyarodó mezőny néhány tagja parkoló autókba rohant bele.

A baleset a céltól 45 kilométernyire, Retfordban történt. A mezőny eleje még kikerülte a jobb oldalon álló kocsikat, de ahogy szélesedett mögöttük a boly, garantálható volt, hogy valaki nekimegy az autóknak, amelyeket persze normál esetben eltakarítanak a rendezők.

A nagy tempónál nem lehetett korrigálni, és menekülni sem nagyon volt hova. Végül tucatnyi bringás akadt össze az álló autó mögött, aminek a hátsó ablaka is betört. A mezőny vége már erősen lelassítva ki tudta kerülni az akaratuk ellenére lestoppoló bringásokat.

Egy versenyző, a BMC-s Brent Bookwalter sérült meg komolyabban, őt kórházba vitték, feladta a versenyt. 

A szakaszt mezőnyhajrában Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyerte. Összetettben Elia Viviani (Sky) vezet, de a második helyen álló Caleb Ewan (Orica-Scott) nem kapott még egy másodperc hátrányt sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?