Hatvanas tempónál letört a kormánya, feltörölte az aszfaltot

2017.09.13. 16:43

Bizar balesetet úszott meg kisebb sérüléssel egy francia kerékpárversenyző. Maxime Rogernek időfutam közben tört le a könyöklős kormánya, utána pedig hason csúszott az aszfalton.

Az AG2R fiókcsapatában tekerő Roger a hétvégén a négyetapos Tour de Moselle nevű versenyen indult. Az első szakasz után a második helyen állt, de nem őrizhette meg ezt a pozíciót, mert bukott a következő etapon, a 20,5 kilométeres időfutamon.

Roger közel hatvan kilométer per órás tempóval hajthatott, amikor letört a kormánya. Próbálta menteni a helyzetet, de már nem tudta megőrizni az egyensúlyát. A pedálból kilépve tett egy kísérletet a lassításra, de azonnal elesett. Hason csúszva szántotta fel az aszfaltot.

A kerékpáros megúszta komolyabb sérülések nélkül, sok horzsolást szedett össze, és egy későbbi interjúban elmondta, nagyon fáj a térde, alig tudta behajlítani a jobb lábát. Gyanús volt, hogy a lépe is megsérült, de a kórházi kivizsgáláson kiderült, azzal nincs baj. A Direct Velo-nak azt nyilatkozta, szeretne már a hónap végén visszatérni a versenyzéshez.

Arról nem esett szó ebben az interjúban sem, hogy mi történt pontosan a kormánnyal, szerelési hiba vagy más vezetett a bukáshoz.