Teherautó-platón, homokágyon versenyeznek Veszprémben a ciklokrosszosok

2017.11.15. 12:35

November 19-én a veszprémi Barátság parkban folytatódik a 2017-18-as cyclcross magyar kupasorozat. A futamon rekordlétszám várható, az előnevezések száma már közel 230.

A hatodszor meghirdetett LOcarGO Veszprém Cross a Veszprémi Kerékpáros Egyesület állandó novemberi programja. A helyszínt már tavalyról ismerik a versenyzők: a 2500 méteres versenypályán homokágy, dupla palánk és a szokásos kamion-platóra felvezető lépcső töri meg a lendületet.

Az elit kategória előnevezői között szerepel a tavaly is remek formában versenyző Pelikán János, valamit az idén egy második és egy első helyet szerző Peák Barnabás is. Az elit nőknél abszolút favoritnak Benkó Barbara, hegyikerékpáros olimpikon tekinthető.

„Az előnevezések számából – ami a 230-hoz közelít – és a szakág trendjéből azt látjuk, hogy idén ismét rekordot dönt a résztvevők száma. Azt, hogy mennyivel versenyeznek többen a hétvégén Veszprémben, az időjárás is befolyásolja, ami még teljesen bizonytalan” - mondta Tóth András, a verseny egyik szervezője.

A NEA-pályázat támogatásával megvalósuló rendezvény 10:45-től kezdődő futamaira a helyszínen a rajt előtt 1 óráig még van lehetőség nevezni.