Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem számított a kificamodott váll, visszaült a bringára

2018.01.17. 20:37

Az országúti kerékpárosok elég gyakran bizonyítják, hogy jó a fájdalomtűrő-képességük, a szezon első igazán nagy versenyén, az ausztráliai Tour Down Underen most Steve Morabito szenvedte be magát kificamodott majd helyre tett vállal. 

Morabito a második szakaszon, a céltól körülbelül 30 kilométerre bukott egy kanyarban. A bukás közben ficamodott ki jobb válla. Eszébe sem jutott feladni a versenyt, a hozzá kiérkező egészségügyisek ugrasztották vissza a vállát.

Morabito ezután felült a bringájára és befejezte a szakaszt, a győztes és ezzel a összetettben is élre álló Caleb Ewantől 15 percet kapott.

A verseny után több versenytársa is elismerően szólt Morabitóról, hogy fájdalmai ellenére is képes volt folytatni.

Az FDJ bringásának van már tapasztalata ebben, 2008-ban a bal válla ficamodott ki a Giro d'Italián, ezután még öt szakaszt teljesített. A 2014-es Vuelta a Espanán a jobb válla sérült, de akkor nem tudott újra kerékpárra ülni, mert más sérülései megakadályozták ebben.

(via Cylingweekly)