6 nap, 800 km: itt a magyar Tour programja

2018.02.27. 14:28

Kihirdették a 2018-as magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie rajt és célvárosait. A hatnapos, 800 kilométeres verseny 10 megyét és 100 települést érint.

Az idén szintet lépő TdH (egyre jobb, az Eurosporton is látható csapatok érkeznek) augusztus 14-én rajtol Siófokon egy négy kilométeres prológgal. Az első szakasz Balatonalmádiból indul és a keszthelyi Festetics kastélynál ér véget. A harmadik etapot Velence és Székesfehérvár között rendezik. Utóbbi hosszú idő után újra befutóhelyszín.

tdh 2018 terkep

A kisebb dombosabb szakaszok után Ceglédről egy teljesen sík, 210 kilométeres adag következik. Hajdúszoboszlón mezőnyhajrá dönthet a győzelemről.

„Nagyon sok város fogad jó szívvel minket, a kategória emelésével szívesen jönnek a nagyobb proficsapatok, köztük például a lengyel CCC Sprandi Polkowice is. Érdekesség, hogy például az útvonalban először szereplő célállomás, Hajdúszoboszló figyelmét éppen ez a lengyel csapat keltette fel, hiszen a fürdőváros vendégeinek jelentős hányada Lengyelországból érkezik minden évben, úgyhogy a CCC bringásai itt nagyon komoly támogatásra számíthatnak majd.” – mondta Eisenkrammer Károly, a TdH főszervezője az M4 Sportreggeli műsorában.

A királyetap Karcagról indul, még sík terepen, de a Bükk emelkedői miatt ez a legkeményebb szakasz. Aki itt vezet összetettben, már győztesnek érezheti magát. A TdH Budapesten egy körpályás versenyen zárul.

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

  • Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
  • Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km)
  • Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km)
  • Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (210 km)
  • Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km)
  • Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km)