Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összevissza törte magát Cavendish

2018.03.08. 12:49

Csúnya bukással ért véget a Tirreno-Adriatico olasz kerékpáros körverseny első szakasza. A csapatidőfutamon Mark Cavendish esett nagyot. A kezén, a térdén és az arcán sérült meg, majd kórházba szállítás után a röntgen bordatörést mutatott ki.

Cavendish azóta jobban van, elmesélte, hogy 55 km/h-s sebességnél csúszott el. Felkelt, célba ért, de ideje már értékelhetetlen volt, így csapata, a Tram Dimension Data nem került fel a rangsorba.

„A törés stabil és gyógyul, de pihenésre lenne szükség” - mondta az esetet kezelő orvos. Elárulta, Cavendish terve az volt, hogy a csütörtöki, második szakaszon már rajthoz áll, de később úgy döntött, hogy mégsem.

Cavendish februárban Abu Dzabiban bukott és szenvedett agyrázkódást, valamint zúzódásokat. Akkor is feladta a versenyt. Most annyit mondott, hogy örül, hogy nem történt nagyobb baj:

„A sérülésekből adódó fájdalom ellenére nagyon vártam a gyors, második szakaszt és természetesen csalódott vagyok, hogy nem tudok részt venni rajta.”

Az első szakaszt a BMC Racing Team nyerte. A második szakaszon a Camaiore és Follonica közti 167 kilométeres távot kell teljesítenie a mezőnynek. A verseny hét szakaszból áll, március 13-án zárul.