Összevissza törte magát Cavendish

2018.03.08. 12:49

Csúnya bukással ért véget a Tirreno-Adriatico olasz kerékpáros körverseny első szakasza. A csapatidőfutamon Mark Cavendish esett nagyot. A kezén, a térdén és az arcán sérült meg, majd kórházba szállítás után a röntgen bordatörést mutatott ki.

Cavendish azóta jobban van, elmesélte, hogy 55 km/h-s sebességnél csúszott el. Felkelt, célba ért, de ideje már értékelhetetlen volt, így csapata, a Tram Dimension Data nem került fel a rangsorba.

„A törés stabil és gyógyul, de pihenésre lenne szükség” - mondta az esetet kezelő orvos. Elárulta, Cavendish terve az volt, hogy a csütörtöki, második szakaszon már rajthoz áll, de később úgy döntött, hogy mégsem.

Cavendish februárban Abu Dzabiban bukott és szenvedett agyrázkódást, valamint zúzódásokat. Akkor is feladta a versenyt. Most annyit mondott, hogy örül, hogy nem történt nagyobb baj:

„A sérülésekből adódó fájdalom ellenére nagyon vártam a gyors, második szakaszt és természetesen csalódott vagyok, hogy nem tudok részt venni rajta.”

Az első szakaszt a BMC Racing Team nyerte. A második szakaszon a Camaiore és Follonica közti 167 kilométeres távot kell teljesítenie a mezőnynek. A verseny hét szakaszból áll, március 13-án zárul.