Röntgenkamionok jönnek a rejtett motoros csalók leleplezésére

2018.03.20. 21:44

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a három nagy körversenyen (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana) és öt legnagyobb egynapos versenyen röntgent fog használni a kerékpárok átvilágítására, a vázakba épített rejtett motorok leleplezésére, írja a Reuters.

Az UCI szerdai sajtótájékoztatóján ismerteti majd a terv részleteit.  Az ellenőrzésről most annyit lehet tudni, hogy kamionokban helyezik majd el a röntgeneket. A versenyek végén oda kell majd bevinni a kerékpárokat. 

Várható volt, hogy erősödik a mechanikai dopping ellenőrzése, mert az új UCI-elnök, David Lappartient többször elmondta, kezelendő problémának tartja a rejtett motoros csalást, amire eddig azért nem túl sok bizonyítékot találtak a profi mezőnyben.

Eddig egy speciális tablettel és érzékelővel ellenőrizték a bringákat, de két Tour de France-on már hőkamerákat is használtak. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!