Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Röntgenkamionok jönnek a rejtett motoros csalók leleplezésére

2018.03.20. 21:44

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a három nagy körversenyen (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana) és öt legnagyobb egynapos versenyen röntgent fog használni a kerékpárok átvilágítására, a vázakba épített rejtett motorok leleplezésére, írja a Reuters.

Az UCI szerdai sajtótájékoztatóján ismerteti majd a terv részleteit.  Az ellenőrzésről most annyit lehet tudni, hogy kamionokban helyezik majd el a röntgeneket. A versenyek végén oda kell majd bevinni a kerékpárokat. 

Várható volt, hogy erősödik a mechanikai dopping ellenőrzése, mert az új UCI-elnök, David Lappartient többször elmondta, kezelendő problémának tartja a rejtett motoros csalást, amire eddig azért nem túl sok bizonyítékot találtak a profi mezőnyben.

Eddig egy speciális tablettel és érzékelővel ellenőrizték a bringákat, de két Tour de France-on már hőkamerákat is használtak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?