Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szíve miatt bukott a Párizs-Roubaix halálos áldozata

2018.04.10. 13:28

Michael Goolaerts vasárnap bukott a Párizs-Roubaix viadalon, és már a helyszínen újra kellett éleszteni. A 23 éves belga versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a lille-i kórházba, ahol este elhunyt. A francia törvényszék hétfőn bejelentette: vizsgálat indul, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta Goolaerts halálát, ennek érdekében boncolásra is sor kerül. A cambrai-i ügyész ugyanakkor már jelezte, hogy az első vizsgálatok alapján

hirtelen szívmegállás miatt történhetett a baleset.

A kerékpározás sem veszélyesebb sport, mint az alpesi síelés vagy a motorsport, legalábbis Ralph Denk, a német Bora-hansgrohe profi kerékpárcsapat főnöke szerint, aki Michael Goolaerts vasárnapi halálával kapcsolatban nyilatkozott.

"Mindig közbejöhet valami, és ha a dolgok rosszul alakulnak, akár nagyon súlyos balesetek is történhetnek" - nyilatkozta a Münchner Merkur című lapnak Denk. A csapatvezető kiemelte: előfordul, hogy még a legalaposabb óvintézkedésekkel sem lehet elhárítani a veszélyt.

Denk elárulta, hogy csapatfőnökként a verseny alatt nem kapott információt a tragikus esetről.

A 116-odszor megrendezett, 257 kilométeres viadalt Peter Sagan, a Bora-hansgrohe szlovák kapitánya nyerte meg. (MTI/Index)