A szíve miatt bukott a Párizs-Roubaix halálos áldozata

2018.04.10. 13:28

Michael Goolaerts vasárnap bukott a Párizs-Roubaix viadalon, és már a helyszínen újra kellett éleszteni. A 23 éves belga versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a lille-i kórházba, ahol este elhunyt. A francia törvényszék hétfőn bejelentette: vizsgálat indul, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta Goolaerts halálát, ennek érdekében boncolásra is sor kerül. A cambrai-i ügyész ugyanakkor már jelezte, hogy az első vizsgálatok alapján

hirtelen szívmegállás miatt történhetett a baleset.

A kerékpározás sem veszélyesebb sport, mint az alpesi síelés vagy a motorsport, legalábbis Ralph Denk, a német Bora-hansgrohe profi kerékpárcsapat főnöke szerint, aki Michael Goolaerts vasárnapi halálával kapcsolatban nyilatkozott.

"Mindig közbejöhet valami, és ha a dolgok rosszul alakulnak, akár nagyon súlyos balesetek is történhetnek" - nyilatkozta a Münchner Merkur című lapnak Denk. A csapatvezető kiemelte: előfordul, hogy még a legalaposabb óvintézkedésekkel sem lehet elhárítani a veszélyt.

Denk elárulta, hogy csapatfőnökként a verseny alatt nem kapott információt a tragikus esetről.

A 116-odszor megrendezett, 257 kilométeres viadalt Peter Sagan, a Bora-hansgrohe szlovák kapitánya nyerte meg. (MTI/Index)