Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Giro: Froome már az első szakasz előtt bukott

2018.05.04. 12:58

Még el sem kezdődött a 101. Giro d'Italia, máris bukott a verseny egyik legnagyobb favoritja. Chris Froome az első szakasz pályabejárásán esett el.

Az idei Giro idén Jeruzsálemben indul egy rövid, 9,9 kilométeres időfutammal. A pálya elég technikás – nem feltétlenül az erő fog dönteni a bringások között – , ezért is volt szükséges minél jobban feltérképezni.

A Sky kerékpárosa nem volt túl szerencsés, már az edzésén bukott. A jobb lapockáját, combját és térdét horzsolta le csúnyán, nincs komoly sérülése, de a tekerésben azért zavarhatják majd sebei.

Froome, aki az utolsók között indul pénteken, úgy véli, hogy akár 20-30 másodperces különbségek is kialakulhatnak a favoritok között az első szakaszon, a meleg és a trükkös pálya kiszámíthatatlanná teszi a versenyt.