Árpád
-2 °C
4 °C

Giro: Froome leszakadt a hajrában

2018.05.08. 22:49

A Giro d'Italia három izraeli szakasz után Olaszországban, Szicíliában folytatódott. A negyedik etapot Tim Wellens (Lotto Fix All) nyerte. Rohan Dennis (BMC) megőrizte a rózsaszín trikót Chris Froome viszont közel húsz másodpercet veszített. 

A Catania és Castiglione közötti 202 kilométeren igazán nagy hegyek nem voltak, de a folyamatos szintezés és az aktív versenyzés próbára tette a kerékpárosokat. Szökevényeknek ezúttal sem adott teret a mezőny, várható volt, hogy az összetett győzelemre pályázók illetve csapataik ellenőrzésük alatt tartják a versenyt.

Az utolsó kilométereken már együtt is volt az esélyesek bolya, amelyben a helyezkedésnek különösen nagy szerepe volt, mert jellegzetes Giro-befutó volt, összeszűkülő városi utakkal, éles kanyarokkal és egy rövid, 800 méteres, de meredek kaptatóval. 

A helyezkedés nem is sikerült mindenkinek, egy szűk szakaszon az egyik favorit, Chris Froome is hátul ragadt, így lemaradt az élcsoporttól, a szakaszgyőztestől 21, a rózsaszín trikóstól 17 másodpercet kapott, így összesen már 55 másodperc a hátrány. Igaz, a szakasz után arról beszélt, hogy egyre erősebbnek érzi magát az időfutam előtti bukása óta. 

A szakaszgyőzelemért az UAE bringása, Valerio Conti nyitott messziről támadást, de a mezőny utolérte őt is. Ezután a Michelton-Scott állt az élre, sikerült is szétszakítaniuk a sort, Simon Yates szeretett volna javítani az összetettben. 

Az utolsó pár száz méteren Enrico Battaglin (Lotto Jumbo) jött előre, de a végére kicsit elfogyott, a második helyen beérő Michael Woods is lekerülte a szakaszt megnyerő Wellens mellett. 

Eredmények:
4. szakasz, Catania-Caltagirone, 202 km:
1. Tim Wellens (belga, Lotto Fix All) 5:17:34 óra
2. Michael Woods (kanadai, Education First-Drapac) azonos idővel
3. Enrico Battaglin (olasz, Lotto NL) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 14:23:08 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 17 mp h.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?