Viharokon át is, 47-tel száguldottak Pannonhalmáig

2018.05.12. 22:54

A cseh Frantisek Sisr (CCC-Sprnadi Polkowice) nyerte a legszínvonalasabb magyarországi egynapost országúti kerékpáros versenyt, Budapest és Pannonhalma között zajló V4-et. 

A Visegrádi Négyek másik három országa, Lengyelország, Csehország, Szlovákia már megrendezte a maga egynaposát, szombaton Magyarországé volt a zárófutam. A Europe Tour-sorozatba tartozó versenyen rekord dőlt, 28 csapat 170 kerekese indult. 

A bringásoknak nem volt egyszerű napjuk, több bukás is történt, és több viharzónán is át kellet verekedniük magukat. 

A V4 győztese, a cseh Sisr
A V4 győztese, a cseh Sisr

Fotó: Vanik Zoltán

Ahogy arra számítani lehetett, a legerősebb csapat, a tavaly a Giro d'Italián is induló lengyel CCC Sprandi kontrollálta a versenyt. A rendkívül gyors, 46,69 km/h-s átlagú futamon az iramváltásaikkal darabjaira szaggatták a mezőnyt. A végére, amikor háromszor is meg kellett mászni a pannonhalmi apátsághoz vezető meredek emelkedőt, már csak egy húszfős csoport maradt az élen. 

Itt újabb akciók után szétzilálódott a mezőny, majd az utolsó körben Sisr támadása győzelmet is ért, tíz másodperccel verte csapattársát, Patryk Stoszt, míg a harmadik helyen szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) érkezett. Őt a jó eredményhez Pelikán János és Kusztor Péter segítette. Pelikán lett egyébként a mezőny legjobb magyarja, a 17. helyen ért célba, mögötte Kusztor érkezett.