Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viharokon át is, 47-tel száguldottak Pannonhalmáig

2018.05.12. 22:54

A cseh Frantisek Sisr (CCC-Sprnadi Polkowice) nyerte a legszínvonalasabb magyarországi egynapost országúti kerékpáros versenyt, Budapest és Pannonhalma között zajló V4-et. 

A Visegrádi Négyek másik három országa, Lengyelország, Csehország, Szlovákia már megrendezte a maga egynaposát, szombaton Magyarországé volt a zárófutam. A Europe Tour-sorozatba tartozó versenyen rekord dőlt, 28 csapat 170 kerekese indult. 

A bringásoknak nem volt egyszerű napjuk, több bukás is történt, és több viharzónán is át kellet verekedniük magukat. 

A V4 győztese, a cseh Sisr
A V4 győztese, a cseh Sisr

Fotó: Vanik Zoltán

Ahogy arra számítani lehetett, a legerősebb csapat, a tavaly a Giro d'Italián is induló lengyel CCC Sprandi kontrollálta a versenyt. A rendkívül gyors, 46,69 km/h-s átlagú futamon az iramváltásaikkal darabjaira szaggatták a mezőnyt. A végére, amikor háromszor is meg kellett mászni a pannonhalmi apátsághoz vezető meredek emelkedőt, már csak egy húszfős csoport maradt az élen. 

Itt újabb akciók után szétzilálódott a mezőny, majd az utolsó körben Sisr támadása győzelmet is ért, tíz másodperccel verte csapattársát, Patryk Stoszt, míg a harmadik helyen szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) érkezett. Őt a jó eredményhez Pelikán János és Kusztor Péter segítette. Pelikán lett egyébként a mezőny legjobb magyarja, a 17. helyen ért célba, mögötte Kusztor érkezett.