Pelikán csak egy másodperccel kapott ki a brutális emelkedő végén

2018.05.25. 09:10

Pelikán János (My Bike-Stevens) sokáig az élen állt, de végül csak második lett a Gemenc Nagydíj prológján, egyetlen másodperccel tekert rosszabb időt a cseh Michael Kukrlénál (Elkov-Author). 

A Gemenc Nagydíj a hagyományosnak mondható két kilométeres prológgal indított, ami nagyrészt a hegymenetről szól, a cél a Kálvária kilátónál volt, ahová 15 százalékos emelkedőt is le kellett küzdeni. 

Hamar egyértelművé vált, hogy az osztrák My Bike-Stevens sora győzelmi tervekkel érkezett Szekszárdra, versenyzői remekül tekertek, többek között Kusztor Péter is kiváló idővel ért célba, összességében pedig négy kerekesük is az első tíz között zárt.

Pelikán János (My Bike-Stevens) 4 perc 2 másodperc alatt teljesítette a távot, sokáig úgy tűnt, hogy ezzel ő viselheti elsőként az összetett éllovasának járó sárga-kék trikót.

Pelikán János a Gemenc Nagydíj prológján
Pelikán János a Gemenc Nagydíj prológján
Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport

A cseh Michael Kukrle (Elkov-Author) azonban végül egyetlen másodperccel jobbnak bizonyult, így megnyerte a kronót Pelikán János (My Bike-Stevens) és Markus Wildauer (Tirol Cycling Team) előtt.

„Egyelőre el sem nagyon akarom hinni, hogy én nyertem meg a prológot – mondta kissé hitetlenkedve a cseh kerékpáros. – Nehéz volt a pálya, mindent kiadtam magamból. Természetesen azon leszünk, hogy a holnapi nap végén is megőrizzük a trikót.” - olvasható a győztes nyilatkozata a verseny közleményében.

„A tavalyi eredményemre alapozva bíztam abban, hogy idén is jót fogok menni – így a másodikként záró Pelikán János. – A rövid, emelkedős táv feküdt nekem. Szembeszélben kezdtem, ennek ellenére úgy éreztem, hogy nagyon jó erőben vagyok. Taktikázni nem nagyon volt értelme, az elejétől a végéig nyélen kellett menni, ki is adtam magamból mindent.”