Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Froome nyeregcsere után támadt fel a Girón

2018.05.28. 19:20

Chris Froome a Giro d'Italiát a 19. szakaszon véghez vitt hosszú támadással nyerte meg, és ahogy most kiderült, egy technikai változtatásra is kényszerült a végén. Fájdalmai miatt megszokott nyergét lecserélte, amivel üléspozíciója is megváltozott.

A Sky versenyzője a hosszabb versenyeken szinte minden bringást elérő nyeregtöréstől szenvedett a Giro végén. Ilyenkor az egyik megoldás fájdalom csökkentésére az, hogy lecserélik a nyergeket egy másik típusra, sokszor nem is olyanra, amit a hivatalos beszállító ad az adott csapatnak. 

A Cyclingnews azt írta, egy olasz bringás lap olvasója szúrta ki egy fotón, hogy Froome is nyerget cserélt. Ezt később többen igazolták, csak éppen a Sky nem erősítette meg. Froome általában a Fizik Antares modelljét használja, az elmúlt öt évben nem is volt vele problémája, a Giro utolsó szakaszaira viszont a Specialized Power típusára váltott. Persze, hogy ebből ne legyen gond, a szerelők minden márkára utaló logót eltakartak, leragasztottak.

Az utolsó két hegyi szakaszon használt nyerge szélesebb a Fizikénél, jobban illeszkedik az ülőcsontokhoz, és mivel középen ketté van hasítva, a gátra ható nyomást is csökkenti.

A szakportál úgy értesült, a keddi időfutam után kapott másik nyerget Froome, a fizikoterapeutájával és a kerékpár-beállításért felelős szakemberekkel (bike-fit) találták ki az új pozíciót, amivel nagyobb teljesítményt is tudott leadni, mint a Giro korábbi szakaszain. Ha ez igaz, részben ezzel is magyarázható látványos feltámadása a körverseny végére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?