Jenő
-3 °C
6 °C

Ellehetetlenítették Budapesten a Tour de Hongrie-t

2018.06.27. 00:00

Bajban van a legnagyobb és legnívósabb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie. A főszervező, Eisenkrammer Károly Facebook-posztja szerint a budapesti befutót nem tarthatják meg, mert nem kaptak közterülethasználati engedélyt.

A pár évvel ezelőtt újraélesztett Tour de Hongrie befutója hagyományosan Budapesten van, idén a Szent Gellér tér közelébe került, de a jelek szerint nincs esély rá, hogy itt érjen véget a magyar körverseny augusztus 19-én.

TdH-5.-nap-036
Fotó: Fraunholcz Attila/Tour de Hongrie

Eisenkrammer a főváros elutasító határozatát tette közzé, ami arról szól, hogy Budapest nem járul hozzá a kerékpárverseny útlezárásaihoz azért, mert az augusztus 20-ai ünnepségek miatt már eleve lezárások és forgalomkorlátozások lesznek.

A Tournak a budapesti kitiltás igazi mélyütés, a verseny idén lépett szintet, nevesebb, a Tour de France-ot is megjárt csapatok indulnak, nagyobb a pénzdíj is, és mindennél erősebb médiajelenlétet is terveztek. A Eurosport is ad napi összefoglalót a versenyről, amit ugye országimázsként is lehet értelmezni, furcsa lenne, ha pont Budapest maradna ki a közvetítésekből. 

Elméletileg még lehet fellebbezni, a főszervezőt is megkérdezzük, mit tudnak tenni ebben a helyzetben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?