Jolán
2 °C
4 °C

Távol akarják tartani a Tour de France-tól a négyszeres bajnok Froome-ot

2018.07.01. 13:32

A négyszeres bajnok és címvédő Chris Froome Tour de France-indulását szeretnék megakadályozni a verseny szervezői, értesült a Le Monde című francia lap.

Froome tavaly szeptemberben produkált pozitív doppingmintát, de nem kapott eltiltást, így azóta is versenyezhet. A legnagyobb probléma az, hogy nem lehet tudni, mikor hoznak ügyében döntést, és ha eltiltást kapna, akkor mikortól kezdődne és mennyi időre szólna a büntetése. Az a félelem vele kapcsolatban, hogy utólag meg kellene semmisíteni az eredményeit.

A nemzetközi szövetség engedi Froome-ot versenyezni, de a Tourt szervező ASO megpróbálja távol tartani a Sky bringását az idei francia körtől. Ezt egy levélben közölték Froome csapatával. Az ASO a versenyszabályzatának 28-as cikkelyére hivatkozik, amiben az áll, hogy megtagadhatják az olyan versenyzők részvételét, akik károkat okozhatnak az ASO imázsának vagy valamelyik rendezvényének.

000 QV740

A Sky már fellebbezett is a döntés miatt, a Francia Olimpiai Bizottsághoz mennek kedden meghallgatásra, ha ott is elutasítják őket, akkor a sportdöntőbírósághoz fordulnak.

(via Cyclingnews)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?