Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy veszettül pörgő bringakerék miatt él a gyanú, hogy létezik a rejtett motor

2018.07.15. 13:05

Egy elsőre megmagyarázhatatlanul pörgő kerék újra felerősítheti azt a gyanút, hogy kerékpárosok rejtett motorokkal versenyeznek. A Tour de France nyolcadik szakaszán a pöttyös trikós bringája viselkedett szokatlanul.

A szombaton rendezett nyolcadik szakasz végén a mezőny közepén volt egy bukás, ebben volt benne a korábban szakaszt nyerő Dan Martin, a csigolyatörése miatt a Tourt feladó Tony Martin valamint a hegyi pontversenyben élen álló Toms Skujiņš is, aki a verseny történetének első lett pöttyös trikósa.

Skujiņšnak nem lett nagy baja a bukásban, az útpadkára került, onnan tette vissza a bringáját is az útra. A mozdulat közben a bringa hátsó kereke nagy sebességgel kezdett forogni. Nehéz reális magyarázatot találni erre, mert a videó szerint Skujiņš nem rúgott bele a pedálba sem, hogy mondjuk beigazítsa magának az elinduláshoz.

Touron elvileg nincs esély rejtett motorok használatára, mert egy röntgenkamionnal is ellenőrzik a kerékpárokat, de ez nem mindenki szerint hatékony megoldás.