Judit
2 °C
7 °C

Rendőrmotoros miatt bukott, csigolyáját törte a Tour-negyedik

2018.07.20. 08:37

Csigolyatörés miatt feladta a Tourt Vincenzo Nibali, az összetett negyedik helyén álló olasz bringás, aki a csütörtöki Alpe d'Huez-i befutó előtt 3,8 kilométerrel ütközött egy motorossal. Nibali ekkor még visszaült a kerékpárra, sőt, a szakaszgyőztes Geraint Thomas mögött 13 másodperccel ért célba, de a szakasz után kórházba szállították, ahol kiderült, az esésben eltört az egyik csigolyája, így nem folytatja a versenyt.

A 2014-es Tour-győztes elmondta, hogy a hegyre fel Chris Froome mögött haladt, amikor egyszer csak elfogyott előttük a hely, az őket felvezető két motorosrendőrből az egyik lelassított, neki kerülnie kellett, és emiatt esett el, hiszen ha nincs ott a motoros, vagy megy tovább, elfértek volna az úton.

„Magam sem tudom, hogyan is vagyok” – mondta Nibali a röntgenkamion meglátogatása előtt, csak annyit tudott, hogy fáj a háta. Végül mentőautóval szállították a 65 km-re található grenoble-i kórházba, ahol kiderült, olyan súlyos a sérülése, hogy nem folytathatja a versenyt.

Egy szurkoló által rögzített videón jól látható, hogy nem csak helyből volt nagyon kevés az úton pont a szurkolók miatt, de füstbombák miatt látni is alig lehetett.

Az esést egyébként valószínűleg közvetlenül a nézők is okozták, de közöttük még lett volna elég hely a motoros nélkül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?