Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetés, könnygázozás zavarta meg a Tourt, kapott a sárga trikós is

2018.07.24. 12:46

Szokatlan incidenssel indult a Tour de France 16. szakasza, amit már az első kilométereken tüntetés zavart meg. A mezőny éppen csak, hogy elhagyta az 25 km-es hegyi hajrát, amikor tüntető gazdák torlaszolták el az utat szalmabálákkal.

A versenyigazgató rövid időre ezért megszakította a szakaszt, a rendőrség pedig gyorsan megkezdte a tüntetők eltávolítását. Eközben kapta el egy könnygázfelhő a versenyzőket, akik először azt hitték, hogy a tüntetők fújták le őket, de később kiderült, az egyik rendőr könnygázozásának lettek az áldozatai.

Kapott a könnygázból a sárga triós Geraint Thomas is, nagy baj viszont nem lett, nagyjából 15 perces szünet után folytathatták a szakaszt, minden versenyző, aki kapott a könnygázból, vissza tudott ülni a bringára.

Kedden a Carcassone és Bagnéres-de-Luchon közötti 218 km-es, két első, egy második és két negyedik kategóriás heggyel nehezített szakaszt teljesíti a mezőny.