Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bivalyerős sprinttel válaszolt a netes üzengetésre Demare

2018.07.26. 18:55

A Groupama-FDJ francia versenyzője, Arnaud Demare nyerte a Tour de France 18. szakaszát, ami mezőnyhajrával ért véget. A francia ezzel gyorsan rövidre zárta azt a vitát, amit a rivális sprinter Andre Greipel kezdett a szerdai szakasz után, azzal gyanúsítva Demare-t, hogy a mezőnyt segítő kocsik hátszelét használva jutott csak fel az utolsó hegycsúcsra azon a szakaszon. Greipel ugyan később elnézést kért a nyilatkozata miatt, de Demare hajráját elnézve nyilvánvalóan neki is akart üzenni a francia.

Demare a cofidises Christophe Laporte-ot és a UAE-Team Emiratesben induló Alexander Kristoffot hajrázta le remek felvezetésének köszönhetően úgy, hogy a céltól nagyjából 200 méterre, tökéletes tempóban nyitotta a hajráját.

A csütörtöki 171 km-es szakaszon a 30 fokos hőséggel is meg kellett küzdenie a mezőnynek, amiben Geraint Thomas megtartotta a sárga trikót és a második Tom Dumoulin előtti 1:59-es, illetve a harmadik Chris Froome-mal szembeni 2:31-es előnyét.

A szakaszon kisebb bukásba keveredett a szerdai győztes Naito Quintana, illetve Adam Yates is, de mindketten folytatni tudták a versenyt, és gyorsan felzárkóztak a mezőnyhöz.

Pénteken a mezőny visszatér a hegyekbe, a Lourdes és Laruns közti 200,5 km-en két kiemelt, egy első, egy második és két negyedik kategóriás helyet kell teljesíteniük, viszont nem hegyi befutó vár rájuk.

18. szakasz, Trie-sur-Baise - Pau, 171 km

  1. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) 3:46:50 óra
  2. Christophe Laporte (francia, Cofidis) azonos idővel
  3. Alexander Kristoff (norvég, UAE Emirates) a.i.

Az összetett élcsoportja

  1. Geraint Thomas (brit, Sky) 74:21:01 óra
  2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1:59 perc hátrány
  3. Chris Froome (brit, Sky) 2:31 p h.