Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Froome-ot leszedte a csendőr a bicikliről

2018.07.26. 08:10

A Tour de France címvédője, Chris Froome összebalhézott egy francia csendőrrel, mert az megállította, amikor a szállása felé tekert a szerdai szakasz után. A kerékpáros el is bukott.

Froome-nak nincs igazán jó Tourja, már a verseny rajtja óta célpont, rendszeresen kifütyülik francia szurkolók, mert csalónak tartják. A szerdai etapon sem volt sikeres, az ütös hegymenet végén leszakadt, és így a címvédésre sincs már nagy esélye, a harmadik helyen áll.

A szakasz után sem mentek simán a dolgai, a Col de Portet csúcsról gurult lefelé, amikor az elvileg az ő biztonsága miatt is posztoló csendőr leparancsolta a bicikliről. A hegyi befutók után a bringások rendszeresen kerékpárral mennek a szállásuk felé, mert a kísérőautók olykor csak órákkal később tudnak lejutni, ennyi időt meg nem akarnak a pihenésükből lenyesni. A jobb versenyzők már akkor lefelé indulnak, amikor még be sem ért mindenki. 

Froome is így tett, de valószínűleg a hegyről szintén lemenkülni igyekvő amatőr bringásnak nézte a csendőr, és ezért akarta kiszedni az útról. A testőr által is kísért brit bringás szürke poncsót viselt, ami miatt nem látszott a meze, de a rajtszáma így is látható volt a gépén. A Froome elé álló rendőr fel is borította a bringást. Végül heves szóváltás után mehetett tovább a Sky versenyzője.

Froome, csapattársa a sárga trikós Geraint Thomas sem úszta meg incidens nélkül, őt még verseny közben ütötték meg, egy fényképező néző karja lógott be elé.