Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe került a korábbi Tour-győztes

2018.08.06. 10:12

Német lapok írtak arról, hogy mozgalmas hétvégéje volt Jan Ullrich-nak, a németek 44 éves, Tour- és Vuelta-győztes egykori kerékpárosának. A korábbi sportoló mallorcai birtokán került összetűzésbe közvetlen szomszédjával, a színész-rendező Til Schweigerrel.

A Baleár TV beszámolója szerint Ullrich átmászott a kerítésen, ahol Schweiger egy kisebb baráti társasággal ünnepelt, ami zavarta az egykori kerékpárost. Rátámadt a színészre és a feleségére és csak a jelenlevők miatt nem alakult ki verekedés a két ismert német között. Ullrich a mallorcai fogdában töltötte az éjszakát, azzal védekezett, hogy alkoholos befolyás alatt állt.

Ullrichet végül vasárnap kiengedték, de garázdaság miatt még felelnie kell a bíróság előtt. A korábbi bringás elmondta, régebben jó barátságban volt híres szomszédjával, de ez a viszony az utóbbi években jelentősen megromlott.

Ullrich 1997-ben a Tour de France, 1999-ben Vuelta a Espana összetett győztese lett. A két körversenyen összesen kilenc szakaszt nyeret meg. A sydney-i olimpián egy arany-, egy ezüstérmet nyert, a világbajnokságon három aranya van. 2006-ban vonult vissza, az utóbbi időben alkohol- és drogproblémái miatt került a hírekbe.