Börtönbe került a korábbi Tour-győztes

2018.08.06. 10:12

Német lapok írtak arról, hogy mozgalmas hétvégéje volt Jan Ullrich-nak, a németek 44 éves, Tour- és Vuelta-győztes egykori kerékpárosának. A korábbi sportoló mallorcai birtokán került összetűzésbe közvetlen szomszédjával, a színész-rendező Til Schweigerrel.

A Baleár TV beszámolója szerint Ullrich átmászott a kerítésen, ahol Schweiger egy kisebb baráti társasággal ünnepelt, ami zavarta az egykori kerékpárost. Rátámadt a színészre és a feleségére és csak a jelenlevők miatt nem alakult ki verekedés a két ismert német között. Ullrich a mallorcai fogdában töltötte az éjszakát, azzal védekezett, hogy alkoholos befolyás alatt állt.

Ullrichet végül vasárnap kiengedték, de garázdaság miatt még felelnie kell a bíróság előtt. A korábbi bringás elmondta, régebben jó barátságban volt híres szomszédjával, de ez a viszony az utóbbi években jelentősen megromlott.

Ullrich 1997-ben a Tour de France, 1999-ben Vuelta a Espana összetett győztese lett. A két körversenyen összesen kilenc szakaszt nyeret meg. A sydney-i olimpián egy arany-, egy ezüstérmet nyert, a világbajnokságon három aranya van. 2006-ban vonult vissza, az utóbbi időben alkohol- és drogproblémái miatt került a hírekbe.