Szalontay óriásit bukott, de vérző háttal is rajthoz állt az Eb-n

2018.08.07. 13:59

Kedden zárul a glasgow-i multisport Európa-bajnokságon a pályakerékpárosok küzdelme, az utolsó napon Szalontay Sándor keirinben volt érdekelt, de nem sokáig jutott, igaz, nem csak saját hibájából:

az előfutamban, méterekkel befutó előtt Szalontay hatalmasat bukott, majd a padlón csúszva hátát, lábát is rettenetesen lehorzsolta, a hátán alig maradt valami a mezéből.

Esés után még az azeri Szergij Omelcsenkóval is ütközött – Szalontay mellett a német Joachim Eilers valahogy ki tudta védeni az esést, de a selejtezőből egyikük sem ment tovább. Szalontay az esés pillanatában a 2-3. helyen volt a francia Sébastien Vigier mögött, a futamból pedig ketten mentek tovább, így még fájdalmasabb volt a rontása.

Szalontay sebeit aztán ellátták a nem sokkal később kezdőd vigaszági futamra, lábán két nagy tapasszal, hátán a kilátszó horzsolásokkal indulva végül negyedik lett az ötfős futamban, ahonnan csak a legjobb, jelen esetben a lengyel Krysztof Maksel jutott tovább.

Szalontay sprintben korábban a nyolcaddöntőig jutott, végül a 15. helyen zárt. Mellett ott volt még az Eb-n Lovassy Krisztián és Filutás Vitkor is, előbbi omniumban 16., a 15 km-es scratch-ben 18. lett, míg Filutás a 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben.