Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szalontay óriásit bukott, de vérző háttal is rajthoz állt az Eb-n

2018.08.07. 13:59

Kedden zárul a glasgow-i multisport Európa-bajnokságon a pályakerékpárosok küzdelme, az utolsó napon Szalontay Sándor keirinben volt érdekelt, de nem sokáig jutott, igaz, nem csak saját hibájából:

az előfutamban, méterekkel befutó előtt Szalontay hatalmasat bukott, majd a padlón csúszva hátát, lábát is rettenetesen lehorzsolta, a hátán alig maradt valami a mezéből.

Esés után még az azeri Szergij Omelcsenkóval is ütközött – Szalontay mellett a német Joachim Eilers valahogy ki tudta védeni az esést, de a selejtezőből egyikük sem ment tovább. Szalontay az esés pillanatában a 2-3. helyen volt a francia Sébastien Vigier mögött, a futamból pedig ketten mentek tovább, így még fájdalmasabb volt a rontása.

Szalontay sebeit aztán ellátták a nem sokkal később kezdőd vigaszági futamra, lábán két nagy tapasszal, hátán a kilátszó horzsolásokkal indulva végül negyedik lett az ötfős futamban, ahonnan csak a legjobb, jelen esetben a lengyel Krysztof Maksel jutott tovább.

Szalontay sprintben korábban a nyolcaddöntőig jutott, végül a 15. helyen zárt. Mellett ott volt még az Eb-n Lovassy Krisztián és Filutás Vitkor is, előbbi omniumban 16., a 15 km-es scratch-ben 18. lett, míg Filutás a 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben.