Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Belletti nyerte a magyar Tourt, az utolsó kanyarban borultak a bringások

2018.08.19. 16:13

Az olasz Maneul Belletti győzött a Tour de Hongrie összetett versenyében. Az utolsó, kazincbarcikai szakaszon a német Nikodemus Holler (Bike Aid) nyert, aki egy bukást kihasználva állt az élre.

DEBRE20180819011

A Tour de Hongrie 128 kilométere zárószakaszának magyar szempontból az volt a legfontosabb kérdése, hogy Valter Attilának (Pannon Cycling) sikerülhet-e megszerezni a legjobb hegyimenőnek járó piros trikót. Valter szombati teljesítményének köszönhetően egy pontra megközelítette a lengyel Patryk Stosztt (CCC). Az etapon két hegyi hajrá volt, ledolgozható volt a különbség. 

A Pannon Cycling mindent meg is tett a sikerért, az aggteleki és a felsőnyárádi emelkedőn is megdolgozta a mezőnyt egy erősebb tempóval. Stosz azonban végig kapaszkodott, és mindkétszer lekerülte Valtert, megvédve ezzel a piros trikót. 

A hegyi hajrá után aktív maradt a CCC, az utolsó 20 kilométerig kontrollálta a mezőnyt. Ekkor azonban egy ötfős csoportnak sikerült meglépnie, túl nagy előnyt nem hoztak össze a szökevények, 20 másodpercet hoztak össze. Közülük az összetettben is jól álló Maximilian Kuen és Charles Planet tartott ki, a célvonaltól három kilométerre fogta be őket a CCC által vezetett mezőny.

A hajrára nagy volt a helyezkedés, egyik csapat sem tudott vonatot felállítani, a pálya éles kanyarjai nem is adtak erre igazán lehetőséget. Az utolsó kanyart az élen haladó versenyző el is mérte, nem tudta bevenni, és sokan buktak a mögötte érkezők közül is. A pillanatnyi káoszt kihasználva Nikodemus Holler lépett meg, második szakaszát nyerte a Touron.

 A második helyen a zöld trikós Matteo Moschetti (Polartec-Kometa) érkezett, a harmadik helyet Kamil Malecki (CCC) szerezte meg. A legjobb magyar Móricz Dániel (Kőbánya CT) nyolcadikként finiselt, Karl Ádám a kilencedik lett a szakaszon.

Az összetettben Manuel Belletti győzött, az Androni versenyzőjének már a zárónap előtt fél perces előnye volt, igazából csak arra kellett figyelnie, hogy a mezőnnyel együtt érjen célba. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?