Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Rosszabb is lehetett volna, 70-es tempóval ereszkedtünk

2018.09.13. 11:50

A 2015-ös Vuelta a Espana győztesének, Fabio Arunak eddig sem volt túl jó szezonja, az idei spanyol körversenyen sem bírta úgy az emelkedőket, mint ahogy szerette volna, a 17. szakaszon pedig egy csúnya bukás miatt került még nehezebb helyzetbe.

Fabio Aru szerdán a céltól 10 kilométerre bukott, miután összeakadt Hermann Pernsteinerrel az Alto de Gontzegarain lejtőjén. Az aszfalt feltépte a bringás mezét, több helyen lehorzsolta magát. Az orvosi vizsgálatok alapján nincs komoly baja, folytatni tudja a versenyt.

„A hátam alsó részét ütöttem be, ezért és a fájdalom miatt aggódtam. Hetven kilométer per órás tempóval ereszkedtünk, sokkal rosszabb is lehetett volna" – nyilatkozta Aru.

Az UAE kerékpárosa a bukás után teljesen ki volt akadva, úgy tűnt, hogy a bringájával nem volt megelégedve. A célba érés után erről nem beszélt, csak azt mondta, nagy volt benne az adrenalin, eltúlzott volt a reakciója.

Aru több mint 14 percet kapott a szakaszt megnyerő Michael Woodstól (EF Education-Drapac), összetettben is visszacsúszott négy helyett, 22 perccel van a piros trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) mögött.

Az összetett győzelemért elég kiélezett a harc, Alejandro Valverde (Movistar) csak 25 másodpercre van Yatestől. A hátralévő négy szakaszon képes lehet megfordítani az állást, erre leginkább a pénteki és a szombati hegyi etapokon lesz lehetősége a spanyolnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?