Rosszabb is lehetett volna, 70-es tempóval ereszkedtünk

2018.09.13. 11:50

A 2015-ös Vuelta a Espana győztesének, Fabio Arunak eddig sem volt túl jó szezonja, az idei spanyol körversenyen sem bírta úgy az emelkedőket, mint ahogy szerette volna, a 17. szakaszon pedig egy csúnya bukás miatt került még nehezebb helyzetbe.

Fabio Aru szerdán a céltól 10 kilométerre bukott, miután összeakadt Hermann Pernsteinerrel az Alto de Gontzegarain lejtőjén. Az aszfalt feltépte a bringás mezét, több helyen lehorzsolta magát. Az orvosi vizsgálatok alapján nincs komoly baja, folytatni tudja a versenyt.

„A hátam alsó részét ütöttem be, ezért és a fájdalom miatt aggódtam. Hetven kilométer per órás tempóval ereszkedtünk, sokkal rosszabb is lehetett volna" – nyilatkozta Aru.

Az UAE kerékpárosa a bukás után teljesen ki volt akadva, úgy tűnt, hogy a bringájával nem volt megelégedve. A célba érés után erről nem beszélt, csak azt mondta, nagy volt benne az adrenalin, eltúlzott volt a reakciója.

Aru több mint 14 percet kapott a szakaszt megnyerő Michael Woodstól (EF Education-Drapac), összetettben is visszacsúszott négy helyett, 22 perccel van a piros trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) mögött.

Az összetett győzelemért elég kiélezett a harc, Alejandro Valverde (Movistar) csak 25 másodpercre van Yatestől. A hátralévő négy szakaszon képes lehet megfordítani az állást, erre leginkább a pénteki és a szombati hegyi etapokon lesz lehetősége a spanyolnak.