Jolán
2 °C
4 °C

Tour de France-menőket vert a hegyen Valter Attila

2018.09.14. 13:21

Valter Attila a harmadik helyet szerezte meg a Szlovák Körverseny első szakaszán, a Tour de France pöttyös trikósával, Julian Alaphilippe-pel azonos idővel ért célba. Sok Tour-menőt is leelőzött a Pannon Cycling kerékpárosa.

Régen volt már olyan nagy eredménye a magyar országúti bringásoknak, mint amilyet Valter ért el a szlovák kör első etapján. Bár nem tartozik a legnagyobb versenyek közé (olyan kategóriájú mint az idei Tour de Hongrie volt), a Szlovák Körversenyre elég erős mezőny jött össze. Például az idei szezont uraló, 63 profi győzelemnél járó Quick Step is a legjobbjait nevezte, de rajtuk kívül is találni jó néhány olyan bringást, aki már több háromhetes körversenyen vagy tavaszi klasszikuson is versenyzett. Itt volt a világbajnok Peter Sagan öccse, Juraj is.

A Poprád és Strbske Pleso (Csorbató) közötti 169,9 kilométeres etapon hét kemény emelkedőt is megmászott a mezőny, Valter itt is tudta tartani a lépést a legjobbakkal. Az utolsó meredeken is a négyfős élcsoportban maradt, végül Alaphilippe és Tim Bermans (belga válogatott) mögött finiselt.

Valter az összetettben is a harmadik, 15 másodperc a hátránya Alaphilippe mögött, de övé a legjobb 25 év alattinak járó fehér trikó. A magyar bringás elég nagy neveket előzött meg, olyanok voltak mögötte mint az idei Liege-Baston-Liege győztese, Bob Jungels, vagy a Flandriai körversenyt megnyerő Niki Terpstra. 

valterattila
Fotó: Pannon Cycling/Facebook

„Nehéz jó szavakat találni a mai szakasz után. Mondhatni egy hibátlan napunk volt, Dani (Dina Dáiniel) szökésben, a csapat mindent megtett értem és Marciért (Dina Márton). Sok erőt tudtam spórolni az égész szakaszon, nagyon jól éreztem magam a hegyeken. Sikerült jó helyről kezdeni az utolsó helyet és folyamatosan a spiccen tekerni. Hihetetlen érzés volt ilyen nagy emberekkel menni a hegyen, megelőzni őket pedig mesébe illő volt számomra. Rengetegen írtak a szakasz után, innen is köszönöm mindenkinek, nagyon sok erőt ad! A harmadik helyen kezdjük a holnapi napot, valamint a fehér trikóval, mindent megteszünk, hogy ez az eredmény hasonlóan szép legyen a végén is!" – írta a csapat Facebookján Valter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?