Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötvenhat év után sikerült a teljes tarolás az országúti kerékpár-vb-n

2018.09.25. 17:14

Hollandia letarolta a dobogót az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság női időfutamában. Annemiek van Vleuten meggyőzö fölénnyel nyert, megvédte címét.

A 27,7 kilométeres időfutamon Van Vleuten volt az abszolút favorit, és a legutolsóként induló holland igazolta is a várakozásokat. Az első ellenőrző pontnál már 19 másodperc előnye volt honfitársával, Anna van der Breggennel szemben, és ezt a különbséget még növelni is tudta a hátralévő, technikás 10 kilométeren, végül 28,99 másodperces előnnyel ért célba. Van Breggenen kívül mindenki legalább egy percet kapott a győztestől.

Igazából csak a harmadik helyért volt nagy küzdelem, Ellen van Dijk szűk két másodperccel előzte meg a kanadai Leah Kirchmannt.

Az országúti kerékpáros világbajnokságok történelmében eddig csak egyszer fordult elő, hogy egy nemzet mindhárom érmet megszerezze. 1962-ben Belgiumnak a női mezőnyversenyben sikerült tarolnia.