Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Reggel elájult, délután világbajnok lett

2018.09.26. 09:15

Annemiek van Vleuten kedden megvédte címét időfutamban az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokságon, pedig a holland reggel elég rossz állapotba került, el is ájult.

Van Vleuten egy reggel elvégzett doppingvizsgálaton ájult el azután, hogy a vért vevő orvos nem találta el elsőre a vénáját, írja a Cyclingweekly a holland NOS-ra hivatkozva.

„Nem kezdődött valami jól a nap. Szerencsére az ellenőrzés reggel nyolckor volt, és volt elég idő rá, hogy kitisztuljon a fejem" – mondta a kerékpáros.

Van Vleuten 48 kilométer per órás átlagot hajtva, közel félperces előnnyel nyerte a 27,7 kilométeres időfutamot két honfitársa előtt

GettyImages-1040020676

Úgy kezdtem, mint egy rakéta, de a végére teljesen meghaltam. Nem sokszor van olyan, hogy valaki kétszer nyer időfutamot. Ez is nyomást helyezett rám, igaz, tavaly is éreztem ilyet. Ezen az időfutamon a felfelék voltak nehezek, és az, hogy a lejtőn nem pihenhettél, ott is nyomni kellett. A lábaid azért sikítottak a lejtőn, hogy hagyd abba a pedálozást, de menni kellett, ha nem akartál időt veszíteni" – mondta a világbajnok, aki duplázásra készül, szombaton a mezőnyversenyben is szeretne nyerni.