Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kannabiszból és Armstrong-fejpénzből indít bringacsapatot Landis

2018.10.05. 13:50

A Tour de France-ot jó nagy adag mesterséges tesztoszteronnal megnyerő Floyd Landis visszatért a kerékpársportba. A Lance Armstrong ügyében kiszivárogtatóként működő egykori kerékpáros az ezért kapott pénzből, illetve kannabiszos vállalkozásából szponzorál egy csapatot.

Floyd Landis egykor Armstrong csapattársa volt, de a Tour de France-ot már a Phonakban nyerte meg 2006-ban. Nem sokáig örülhetett a címének, mert a doppingvizsgálatok kimutatták, hogy szintetikus szteroidot használt. Mindenhol fellebbezett, ahol csak lehetséges volt, de végül elbukott, megfosztották címétől.

Később elismerte, hogy doppingolt, majd 2010-ben Armstrongot is megvádolta doppingolással. A hétszeres Tour-győztes ellen aztán 100 millió dolláros per is indult, amelyben Landis volt az egyik informátor. Mindezért pénzt is kapott, a hírek szerint 750 ezer dollárt.

Landis ebből a pénzből akar visszaadni valamennyit a kerékpárnak, egy kanadai bejegyzésű csapatot vesz át, a kontinentális Silber Teamet fogja támogatni.

GettyImages-589726298

A szponzorációhoz a kannabisz tartalmú készítményeket (géleket, tinktúrákat, fehérjeporokat) gyártó cégéből származó bevételeket is felhasználja.

„Konfliktusos a kapcsolatom a bringasporttal, ezt mindenki tudja, de még mindig szeretem. Emlékszem, milyen volt gyerekként egy hazai csapatban versenyezni. Életem talán legjobb évei voltak" – nyilatkozta a Wall Street Journalnak.