Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kannabiszból és Armstrong-fejpénzből indít bringacsapatot Landis

2018.10.05. 13:50

A Tour de France-ot jó nagy adag mesterséges tesztoszteronnal megnyerő Floyd Landis visszatért a kerékpársportba. A Lance Armstrong ügyében kiszivárogtatóként működő egykori kerékpáros az ezért kapott pénzből, illetve kannabiszos vállalkozásából szponzorál egy csapatot.

Floyd Landis egykor Armstrong csapattársa volt, de a Tour de France-ot már a Phonakban nyerte meg 2006-ban. Nem sokáig örülhetett a címének, mert a doppingvizsgálatok kimutatták, hogy szintetikus szteroidot használt. Mindenhol fellebbezett, ahol csak lehetséges volt, de végül elbukott, megfosztották címétől.

Később elismerte, hogy doppingolt, majd 2010-ben Armstrongot is megvádolta doppingolással. A hétszeres Tour-győztes ellen aztán 100 millió dolláros per is indult, amelyben Landis volt az egyik informátor. Mindezért pénzt is kapott, a hírek szerint 750 ezer dollárt.

Landis ebből a pénzből akar visszaadni valamennyit a kerékpárnak, egy kanadai bejegyzésű csapatot vesz át, a kontinentális Silber Teamet fogja támogatni.

GettyImages-589726298

A szponzorációhoz a kannabisz tartalmú készítményeket (géleket, tinktúrákat, fehérjeporokat) gyártó cégéből származó bevételeket is felhasználja.

„Konfliktusos a kapcsolatom a bringasporttal, ezt mindenki tudja, de még mindig szeretem. Emlékszem, milyen volt gyerekként egy hazai csapatban versenyezni. Életem talán legjobb évei voltak" – nyilatkozta a Wall Street Journalnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?