Tour-győztes: A kerékpár az egyik legtisztább sport

2019.02.07. 14:06

A Tour de France címvédője, Geraint Thomas úgy véli, hogy a kerékpározás az egyik legtisztább sportággá vált az utóbbi időben.

Az országúti kerékpározást az egyik leginkább doppingérzékeny sportágnak tartják, most is vannak pozitív esetek, de Thomas szerint is tisztábbá vált azok után, hogy a bringázás nagy alakjai, itt valószínűleg Lance Armstrong korszakára utal, közül is sokan lebuktak.

„Ami a múltban történt, segített megtisztítani a sportot. Biztos vagyok benne, hogy az egyik legtisztább sportág. Ez nagyszerű, anélkül nem lett volna esélyem megnyerni a Tourt, ami ezekben az években történt. Szerencsés vagyok, hogy ebben a korszakaban kerékpározom. Azt hiszem, nagyszerű időszaka van most a sportnak. Biztos vagyok benne, hogy a mezőny gondolkodásmódja sokat változott a sötét korszak óta" – idézte a Sky versenyzőjét az Independent.

000 1AX09L

Azt azonban tudja, hogy az elődei miatt az ő eredményét is sokan megkérdőjelezik. „Amit mondok, azt úgy forgatják, ahogy akarják, de ezen gyorsan túllépek, azt csinálom, amihez értek. Nem fogok kiállni énekelni és táncolni, de mindent a helyes úton csinálok. Keményen edzem, keményen dolgozom, és sok támogatást kapok."

Thomas arról is nyilatkozott, hogy idei elsődleges célja, hogy megvédje a címét a Tour de France-on, így a Giro d'Italiát kihagyja a szezonban.