Bringavázban csempészte a kokaint a volt profi bringás

2019.02.08. 10:13

Drogcsempészésért tartóztattak le egy korábbi profi kerékpárost Olaszországban, miután 60 gramm kokaint találtak nála. A kolumbiai Juan Pablo Valencia a kerékpárvázába is rejtett a drogból.

Az olasz rendőrség januárban kezdett nyomozni, miután fülest kapott arról, hogy az Adriai-tenger partjához közel lévő Montegranaróból Észak-Olaszországba csempésznek kokaint.

Így került képe Juan Pablo Valencia, aki 2012 és 2015 között a Colombia-Coldeportes nevű kerékpároscsapat tagja volt, és többek között a Vuelta a Espanán is versenyzett. A kolumbiai férfit nehéz volt elcsípni, mert nem volt állandó lakhelye, gyakran váltott lakást, barátainál húzta meg magát, aki nem is tudtak róla, hogy drogban utazik.

A házat végül sikerült beazonosítaniuk a rendőröknek, és amikor Valencia az egyik este elindult hegyi kerékpárjával, rajtaütöttek. A bringás próbált megszabadulni a nála lévő kokaintól, de már elkésett vele. A rendőrök 20 gramm kokaint találtak nála becsomagolva, a házkutatás során még 40 gramm kokain és 4000 euró került elő.

Valencia kerékpárját is átvizsgálták, és a nyeregcsövében kokainnyomokra találtak, oda rejtve is szállított drogot.

(via Cyclingnews, Il Resto del Carlino)