Túl lassan tekertek a férfiak, befogta őket egy nő

2019.03.04. 20:32

Kisebb káosszal indult a belgiumi országúti kerékpáros szezon. Az Omloop Het Nieuwsblad nevű versenyen a női mezőny utolérte a férfiakét, így aztán az előbbiek versenyét leállították.

Az Omloop Het Nieuwsblad a tavaszi klasszikusok első felvezetőversenye, így mindig nagy figyelem övezi Belgiumban. A versenyen már nemcsak a férfiaknak, hanem a nőknek is rendeznek futamot. Elvileg időben és térben jól elcsúsztatva, de hétvégén erre hoztak ellenpéldát.

A női futamon hamar beindult az igazi verseny, a korábbi svájci Nicole Hanselmann kezdeményezett szökést, és nemsokára már kétperces előnnyel haladt a boly előtt. Hanselmann olyan jól ment, hogy utolérte a férfi mezőny mögött haladó kocsisort. A zsűri ekkor döntött úgy, hogy megállítja a 30 kilométeren át szökésben lévő svájci kerékpárost, nehogy kihasználja az autók szélárnyékát vagy összekeveredjen a két mezőny.

A női verseny így öt-hat percig állt, ezután indították újra a kerékpárosokat. Hanselmann pontosan ugyannyi előnyt kapott, amennyit a kényszerű szünetig összegyűjtött, a mezőnyt csak később engedték utána.

Hanselmann azt mondta, a leállítással minden esélyt elvettek tőle, szerinte az üldözők újra motivációt tudtak gyűjteni, amikor meglátták maguk előtt állni.

A svájci bringást utol is érték, végül csak a 74. helyen végzett.

A szervezők azt közölték, hogy a tíz percel korábban startoló férfiak haladtak túl lassan, ezért alakult ki a kínos helyzet.

A nőknél Chantal Blakk (Boels Dolman), a férfiaknál Zdenek Stybar (Deceuninck-QuickStep) győzött.