Legalább felém hajította volna a biciklit

2019.03.29. 14:16

A Driedaagse de Panne női kerékpárversenyen túlpörgött az egyik bringás, aki dühében földhöz csapat ellenfele kerékpárját. Elisa Longho Borghini később elnézést kért tettéért.

A 134,5 kilométeres versenytávból már száz kilométert megtettek a bringások, amikor Longho Borghini és Lizzy Banks kerékpárjai összeakadtak és mindkét versenyző a földre került.

Banks volt rosszabb állapotban, míg Longho Borghini elég gyorsan felpattant. Ment is volna tovább, de nem tudott azonnal indulni, mert egymásba akadt a két kerékpár. Miután nagy nehezen szétszedte azokat, Banks bringáját odébb hajította a járdára, ami hát egyik több millió forintot érő gépnek sem tesz igazán jót.

„Legalább felém dobta volna. Felkeltem és visszültem a pótbiciklimre, de sajnos túl sokáig voltam lent, és nem voltam képes felzárkózni a bolyhoz, hogy segítem a Bigla Teamet a hajrában" – írta Twitterén Banks.

 „Sajnálom a mai bringadobálást. A pillanat hevében csináltam ezt, nagyon frusztrált voltam, mert a kerékpárok nem akartak szétjönni. Ez elfogadhatatlan volt, és igazán sajnálom. Elnézést kérek a Bigla Teamtől. sosem okoznék szándékosan kárt valakiben vagy valaki tulajdonában" – írta válaszul Lonzo Borghini. 

Bansk végül nem fejezte be a versenyt, Lonzo Borghini 23 másodperces hátránnyal a 82. lett. A futamot Kirsten Wild nyerte.

A férfi versenyen egy nappal korábban nem bringadobálás volt, hanem éppen segítséget adott bukott ellenfelének a Mitchtelton-Scott bringása.