Peák Barnabás bátor szökéssel nyert szakaszt a Tour de Normandie-n

2019.03.29. 21:08

Peák Barnabás megszerezte első győzelmét új csapatában, a SEG Racing Academy kerékpárosaként a Tour de Normandie ötödik szakaszát nyerte meg.

A magyar kerékpársport ígéretének számító Peák Barnabás tavaly év végén került az egyik legerősebb, U23-asokat menedzselő holland SEG Racing Academyhez, ami jó esetben ugródeszkát is jelenthet a világ legjobb csapataihoz. Peákot már ismerik is, hiszen tavaly a Quick-Stepnél is kipróbálhatta magát.

A magyar bringás viszonylag későn kezdte meg a versenyszezont, de a kiemelt kategóriájú Ronde van Drenthén egy jó eredménynek számító 16. hellyel nyitott. Hétfő óta pedig az egyhetes Tour de Normandie-n versenyez. Az első négy etapon nem volt kiemelkedő eredménye, egyszer került a legjobb húszba, de az ötödik szakaszon megmutatta, miért tartják tehetségesnek. 

Peák Barnabás szökésből nyerte a Tour de Normandie kerékpárverseny ötödik szakaszát
Peák Barnabás szökésből nyerte a Tour de Normandie kerékpárverseny ötödik szakaszát
Fotó: http://www.tourdenormandiecycliste.fr

Az Alencon és Bagnoles-de-l'orne közötti 172 kilométeren nagy volt a menés, csak 45 kilométer tekerés után alakult ki egy hatfős szökevénycsoport, aminek Peák is a tagja volt. A 130. kilométerig 2 perc 15 másodperces előnyt harcoltak ki, olvasható a verseny honlapján.

A főmezőny elég jól időzítette az üldözést, vészesen fogyott Peákék előnye. A magyar bringás azonban nem nyugodott ebbe bele, a céltól 15 kilométerre iramot váltott, és ott hagyta szökevénytársait. Peák kemény tempót tartott, így sikerült három másodperccel a főmezőny előtt áthaladnia a célon. A mezőnyhajrát aztán a csapattársa, Alberto Daniese nyerte. 

A korábbi szakaszokon elég sok hátrányt összeszedő Peák összetettben a 120. helyen áll.