A kerékpárvilágbajnok edzésbaleset miatt mondta le a Giro d'Italiát

2019.05.03. 17:26

Sérülés miatt visszalépett a Giro d'Italiától Alejandro Valverde, az országúti kerékpározás spanyol világbajnoka. A Movistar bringásának ez lett volna az egyik fő versenye a szezonban.

Alejandro Valverde a múlt hét csütörtökön szenvedett balesetet, amikor a Liege-Bastogne-Liege-kerékpárverseny előtt tartott pályabejárást. A spanyol bringás vasárnap aztán el is indult a tavaszi klasszikuson, de nem tudta befejezni, nagyjából féltávnál kiállt. A hírek szerint a baleset miatt a medencecsontjában alakult ki egy ödéma.

Valverde idén a Giro d'Italiára és Vuelta a Espanára fókuszált, a háromhetes körversenyeken szinte mindig esélyes a top 10-re, és gyakran a dobogóra is. Valverde eddig csak egyszer indult a Girón, 2016-ban a harmadik lett rajta.

Alejandro Valverde (elöl) a Volta a Catalunya versenyen
Alejandro Valverde (elöl) a Volta a Catalunya versenyen

„Szégyen, hogy végül nem megyek egy olyan nagyszerű verseynre, mint Giro, de hallgatni kell a testemre, és 100 százalékosan fel kell épülnöm, hogy a szezon hátralévő felére a legjobb legyek. Sok szerencsét a movistaros csapattársaimnak Olaszországban" – írta Twitteren a világbajnok.

A Movistarban Mikel Landa és Richard Carapaz lehet így az elsőszámú versenyző.