Borzasztó bukást okozott a kordon lába

2019.06.07. 12:36

Justin Jules második helyen végzett a Tour de Luxembourg első szakaszán, de finise borzalmasan alakult, az aszfaltot feltörölve zuhant be a célba.

Justin Jules az összetett versenyben vezető Christophe Laporte-tal volt nagy harcban az első helyért, amikor a beleakadt a pályát biztosító kordon lábába. A francia bringás kibillente, a célvonalon már az oldalán csúszott át, de ezzel nem úszta meg, utána is odaütötte magát a kordonhoz.

A bukás után csapata, a Wallonie-Bruxelles kórházba vitte a kerékpárost. Jules nem vesztette el az eszméletét és törés nélkül megúszta a balesetet, az állán és a homlokán viszont összevarrták a sebeit.

A kordonok lábai már többször okoztak bukást, öt évvel ezelőtt Zdenek Stybar is így bukott, és szenvedett súlyos arcsérüléseket. Akkor kérte is a nemzetközi szövetséget, hogy tiltsák be ennek a típusú kordonnak a használatát. Ez azonban nem történt meg, a 2016-os Tour de France első szakaszán is emiatt volt tömegbukás, majd a 2017-es Flandriai körversenyen Peter Sagan is egy kordonlábon esett át.

(via Cyclingnews)