Froome két liter vért veszített bukása után

2019.06.15. 12:31

Chris Froome közel két litert veszített súlyos bukása után, állítja a kerékpáros műtétjén részt vevő sebész. A Telegraph úgy tudja, hogy a brit versenyzőt még mindig az intenzív osztályon ápolják.

Chris Froome szerdán bukott a Critérium de Dauhpiné időfutamának pályabejárásán. A kerékpáros eltörte a könyökét, a combcsontját és néhány bordáját is, az eszméletét is elveszítette.A Telegraph úgy tudja, hogy a bringás szegycsontja és egyik nyaki csigolyája is megsérült. A Team Ineos versenyzőjét a St. Etienne-i kórházba szállították. 

Chris Froome a Critérium du Dauphiné-en
Chris Froome a Critérium du Dauphiné-en

Giorgio Gresta ortopédsebész a Gazzetta dello Sportnak azt mondta, Froome tudatos és reaktív volt, amikor elmagyarázták neki, milyen műtétek várnak rá. „Optimista volt annak ellenére, hogy a sérülései nem egyszerűek. Úgy tűnt, elszánt, hogy újra tekerjen és visszatérjen a versenyzéshez. Orvosi szempontból nem lehet problémája, mindegyik sérüléséből felépülhet. A St. Etienne kórházban újítók vagyunk helyreállító műtétekben. Sok sportoló jön hozzánk, hogy felépüljön sérülése után. Froome balszerencsés volt a bukással, de azzal szerencséje volt, hogy ez hozzánk közel történt."

A St. Etienne kórház, ahol megműtötték balesete után Chris Froome-ot
A St. Etienne kórház, ahol megműtötték balesete után Chris Froome-ot

Froome hatórás műtéten esett át, több francia médium úgy tudja, hogy a kerékpáros combcsontjában komplex nyílt törés volt. 

„Az intenzív ellátás? Ez elővigyázatosságból történt, a műtét hosszát és a beteg vérveszteségét tekintve, nagyjából két litert vesztett. Nincs semmi kockázat, és fontos, hogy nyugodt maradt" – mondta Gresta. 

Froome a héten még az intezív osztályon marad, jövő hét elején szállítják át a rehabilitációs osztályra.