Még két magyar bringás mehet Contador csapatába

2019.07.01. 11:41

Újabb két magyar bringás próbálhatja ki magát Alberto Contador és Ivan Basso csapatában, a Kometa Cycling Teamben. Dina Márton után Karl Ádám és Vas Balázs gyakornoki szerződéssel kap esélyt. 

Május végén Dina Mártont igazolta le a Kometa Cylcling, ő azóta már teljes jogú tagja is a csapatnak, és a Tour de Hongrie-n szerzett második helyével a várakozásokat felülmúlva mutatkozott be. 

A Kometa már a télen elvitt edzőtáborozni néhány magyar kerékpárost, de akkor nem igazolták le őket. Most Karl Ádám és Vas Balázs gyakornoki szerződéssel biciklizhet a Kometában, tehát augusztus 1-jétől a szezon végéig kapnak lehetőséget a bizonyításra. 

Vas Balázs, Karl Ádám a friss igazolások és Ivan Basso, a Kométa Cycling Team sportmenedzsere
Vas Balázs, Karl Ádám a friss igazolások és Ivan Basso, a Kométa Cycling Team sportmenedzsere

 Karl a sprintekben erős, a Tour de Hongrie egyik szakaszán hatodik helyet szerzett, míg Vas ciklokrosszban magyar bajnok, és juniorként nemzetközileg is jegyzett a szakágban. 

„További lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy még jobban bekapcsolódjunk a magyar kerékpársportba. Karl Ádám és Vas Balázs olyan kerékpárosok, akiket már egy ideje figyeltünk és úgy gondoljuk, hogy készen állnak egy ilyen megmérettetésre" – idézte a csapat közleménye, Ivan Basso sportmenedzsert.