Rejtély, hogy miért adta fel a Tour de France-t az egyik bringás

2019.07.18. 20:30

Furcsa körülmények között adta fel a Tour de France-t a Bahrain-Merida bringása, Rohan Dennis. Az ausztrál versenyző a 12. szakasz közben minden különösebb magyarázat nélkül szállt ki.

Dennis elég jó formában volt a Tour de France előtt, a Svájci körversenyen a második lett összetettben. A Touron eddig nem mutatott túl sokat, de a pénteki időfutamon az esélyesek közé tartozhatott volna.

Az ausztrál a 12. szakaszon is próbálkozott, benne volt a szökésben, de a céltól körülbelül 80 kilométerre leszállt a bringájáról és nem ment tovább. Beszállt az egyik csapatkísérő autóba. Hogy miért adta fel, arra nem adott eddig magyarázatot.

Rohan Dennis a Tour de France-on
Rohan Dennis a Tour de France-on

A csapata, a Bahrain is értetlenül állt az eset előtt, először csak annyit közöltek Twitteren, hogy nyomozzák, mi történt.

A francia tévé próbálta megszólaltatni Dennist, de nem válaszolt nekik sem. A szakasz közben viszont látták, hogy a bringás vitatkozik a csapatvezetőkkel. 

A Bahrein több bringása a napokban hasmenéses betegségen esett át, de Dennisnek nem voltak problémái.

„Mi is zavarban vagyunk. Szomorú vagyok, ami Rohannal történt ma, mert nagy erőfeszítéseket vártunk tőle holnap. Az ő döntése volt, hogy megállt a frissítőállomáson. Megpróbáltunk vele beszélni. Megálltunk a kocsival, hogy megtaláljuk a megoldást arra, ami ott ment, de ő azt mondta, hogy nem akar róla beszélni, és feladta a versenyt" – mondta Gorazd Stangelj sportigazgató.

Az is felmerült, hogy Dennisnek a felszerelésével vagy a mezével voltak problémái, de ezeket az értesüléseket nem kommentálta Stangelj.