Kizártak két kiszorítósdit játszó bringást a Tour de France-ról

2019.07.24. 22:30

Két bringást, Tony Martint és Luke Rowe-t is kizárták a Tour de France-ról, mert a 17. szakaszon elég durván próbálták meg leszorítani egymást az útról.

A Tour 17. szakasza az összetett esélyesek szempontjából elég eseménytelenül telt. Egy szökevénycsoport nagy előnyt kapott, míg a főmezőny nyugodt tempóban teljesített 200 kilométert. Az etap végén a Jumbo-Visma csapata próbálta kontrollálni a mezőnyt, az első sorban haladó Tony Martin nem is akart helyet adni másnak. Látványosan és nem túl sportszerűen lelökte az útról az Ineos csapatában tekerő Luke Rowe-t. (A szökéseket ellenőrző bringások kemény akcióiról itt írtunk.)

A szakasz után Rowe azt mondta, az utolsó 10 kilométert együtt tekerték le Martinnal, nem volt köztük feszültség, mindketten csak a dolgukat végezték, kapitányukat akarták a legjobb helyen vinni, és célba érkezés után kezet is fogtak egymással.

A zsűri viszont nem úgy látta, hogy ez a lökdösődés belefér a pozícióharcba, mindkét bringást kizárta. Az Ineos csapatigazgatója, Dave Brailsford szerint a büntetés túl szigorú, és fellebbeznek miatta.

A két kerékpáros kiválása az egész verseny alakulását befolyásolhatja. Martin a jelenleg harmadik helyen álló Steven Kruijswijk segítője, Rowe pedig a címvédő Geraint Thomasért dolgozott.