Versenyen bukott, meghalt az U23-as vb-ezüstérmes kerékpáros

2019.08.05. 19:37 Módosítva: 2019.08.05. 20:09

Halálos baleset történt hétfőn a lengyel körversenyen, ahol életét vesztette a 22 éves belga kerékpáros, Bjorg Lambrecht. A Lotto Soudal csapat versenyzője a kórházba szállítás után, műtét közben halt bele sérüléseibe.

Lambrecht a lengyel körverseny harmadik, Chorzów és Zabrze közti 150,5 km-es szakaszán bukott 50 km-re a céltól. A helyszínen újraélesztették, majd válságos állapotban szállították kórházba, ahol már nem tudták megmenteni. Arról egyelőre ellentmondásos információk vannak, hogy Lambrechtet helikopterrel, vagy mentőautóval szállították-e kórházba, írja a Cyclingnews.

Lambrecht az egyik legnagyobb belga kerékpáros tehetség volt. 2018-ban ezüstérmes volt az U23-as világbajnokságon, előtte egy évvel nyert az U23-as Liége-Baston-Liége versenyen, idén 12., egyben legjobb fiatal versenyző lett a Critérium du Dauphinén. Halála előtt egy nappal éppen arról nyilatkozott, hogy mennyire várja élete második Vueltáját.

Pár nappal ezelőtt a spanyol Luis Angel Maté is nagyot bukott a lengyelországi versenyen, de ő 50 öltéssel megúszta a fején szerzett sebet.