Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Először nyerte nő az egyik legkeményebb ultrakerékpáros versenyt

2019.08.06. 14:02 Módosítva: 2019.08.06. 14:37

Több mint kétszáz férfit maga mögött hagyva egy 24 éves német rákkutató, Fiona Kolbinger nyerte meg idén a világ egyik legkeményebb önellátó ultrakerékpáros versenyét, a Transcontinental Race-t, így ő lett a verseny történetének első női győztese – írja a BBC.

Kolbinger 10 nap, 2 óra és 48 perc alatt teljesítette a durván 4000 kilométeres távot, melynek során a bulgáriai Burgaszból a franciaországi Bresztig tekert el. Ez önmagában is elképesztő teljesítmény, de igazán az teszi hihetetlenné, hogy Kolbinger korábban még soha nem indult ultrakerékpáros versenyen, célba érkezése után pedig azt mondta, hogy nagyobb iramot is diktálhatott volna, és alhatott volna kevesebbet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fiona Kolbinger has won TCRNo.7 in a time of 10 days, 2 hours and 48 minutes. But as always with Fiona, those numbers only tell half the story. For the rest, you have to look at how she rode. She has raced TCRNo.7 on her own time and at her own pace – never chasing, simply outlasting every other competitor. For the first 9 days of racing, Fiona never looked anywhere close to her limit, the first cracks only beginning to show on the final push through the dark. “Last night,” she said, “was too long, too dark and too grim.” And yet, she admits at the finish “…I think I could have gone harder”. Fiona is not the first woman to excel in the world of ultra-endurance cycling, and while having our first female winner is a landmark moment for the Transcontinental Race, it is not the remarkable part of this story. What is remarkable is that she won the TCR as a rookie, in her first-ever ultra distance bike race and without ever really breaking a sweat. ⁠ #TCRNo7⁠ ⁠ @apidura @kinesisbikes_uk @pedaledjapan @fizikofficial⁠ ⁠ 📷 @angusung 📃 @jack_enright_lives

The Transcontinental (@thetranscontinental) által megosztott bejegyzés,

Kolbinger a győzelme után elmondta, hogy rettenetesen meglepődött: mikor elindult, abban reménykedett, hogy talán odaérhet a negyven női induló közt egy dobogós helyre, de azt álmában sem gondolta, hogy az egész versenyt meg fogja nyerni. Ehhez képest mikor célba ért, a második helyen tekerő brit Ben Davies még mindig 200 kilométerre volta céltól.

A Transcontinentalt 2013-ban rendezték meg először, a szigorú szabályok miatt pedig nem véletlen, hogy kategóriájában az egyik legkeményebb versenyként tartják számon. A versenyzők megválaszthatják az útvonalat, amin teljesíteni akarják a távot, de négy ellenőrzőponton át kell haladniuk, ehhez pedig kavicsos utakon és hegyeken is át kell tekerniük. A verseny teljes mértékben önellátó, ami azt jelenti, hogy senkitől sem kérhetnek semmilyen tanácsot vagy segítséget, emellett pedig a lakhatásukat és az étkezésüket is szigorúan maguknak kell megoldaniuk.