A háromhetes spanyol körverseny a címvédő nélkül rajtol el

2019.08.16. 16:02

A címvédő Simon Yates nem lesz ott a jövő héten kezdődő, spanyolországi háromhetes országúti körversenyen, a Vuelta a Espanán. Yates csapata, a Mitchelton-Scott pénteken mutatta be, hogy melyik nyolc versenyzővel indulnak a versenyen, amiből nem csak Simon, de testvére, Adam Yates is kimaradt.

Simon Yates tavaly 1:46 perces előnnyel nyerte meg a Vueltát a spanyol Enric Mas előtt, és első háromhetes győzelmét aratta. Yates győzelmével tavaly teljes lett a brit dominancia a háromhetes versenyeken, a Giro d'Italiát Chris Froome, a Tour de France-ot pedig Geraint Thomas nyerte.

Az idei szezonban Simon Yates kerékpáros célja a Giro d'Italia megnyerése volt, de ez nem végül nem jött össze neki, az összetettben a nyolcadik helyen végzett. A Giro után a Tour de France-on is rajthoz állt , ahol a 12. és a 15. szakaszt is megnyerte. A Yates-testvérek távollétében a kolumbiai Esteban Chaves lesz az ausztrál csapat kapitánya a Vueltán. Chaves 2016-ban második lett a Girón, és harmadik a Vueltán.

Az idei Vuelta jövő szombaton, augusztus 24-én kezdődik egy csapatidőfutammal Torreviejában. A verseny szeptember 15-én, a hagyományos madridi befutóval ér véget.