Rémálomból lett a vb-cím, ráadásul kettő is

2019.09.23. 18:05

A nőknél és a férfiaknál is zaklatott versenyzésen át vezetett az út a világbajnoki címig a juniorok időfutamában a yorkshire-i vb-n:

  • a későbbi női győztes, az orosz Ajgul Garajeva eltévedt az utolsó métereken,
  • a férfiaknál pedig az első métereken jött fennakadás, Antonio Tiberinek ugyanis szinte egyből a rajt után kerékpárt kellett cserélnie.

Mindketten joggal aggódhattak, hogy ekkora hiba nem fér bele, ugyanis a táv a nők csak 13,7 km volt, a férfiaknál pedig 27,6 km. Garajeva 22:16-os idővel nyert, Tiberinek pedig 38:28,25 kellett a junior aranyhoz.

Garajeva aranya végül csak 4 másodpercen múlt, a  videó alapján ennek nagyjából a kétszeresét vesztette el, amikor rossz irányba ment az úton, de végül ha hajszállal is, de meglett a siker.

Tiberi 8 másodperccel verte a második helyzetettet, nála is nagyobb lehetett volna a különbség, ha nincs a korai kerékpárcsere. Tiberi bringáján az indulás után egyből eltört a pedál, hiába tekert, nem gyorsult, úgyhogy a pódiumról legurulva azonnal új kerékpárt kellett kérnie.

A nőknél Garajeva mögött a holland Shirin van Anrooij és a brit Elynor Backstedt lett még dobogós (utóbbi egy hatalmas mentés után), a férfiaknál Tiberi mögött a holland Enzo Leijnse és a német Marco Brenner nyertek még érmeket.