Nibali és Bardet is ott lehet a Giro d'Italia budapesti rajtján

2019.11.13. 21:24

Vincenzo Nibali és Romain Bardet is tervezi, hogy rajthoz áll jövő májusban a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Nibalinak a körverseny lesz az első fontos állomás a következő idényben, aki 2013-ban és 2016-ban győzött, idén pedig másodikként zárt a Girón. Új csapata, a Trek-Segafredo csapatvezetője, Luca Guercilena szerint Nibali további fontos versenyei a tokiói olimpia, majd az azt követő svájci világbajnokság lesznek, és nem fektet hangsúlyt a Tour de France-ra.

Szintén a Giro-indulást tervezi a La Gazzetta szerint Romain Bardet, aki 2016-ban második, egy évvel később harmadik helyen zárta a Tourt.  A háromszoros vb-győztes szlovák Peter Sagan már októberben az útvonal bemutatásán jelezte: debütál a Girón, amelyen a címvédés reményében várhatóan rajthoz áll az ecuadori Richard Carapaz is.

A jövő évi olasz körverseny első három szakaszát május 9. és 11. között Magyarországon rendezik, mielőtt Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. 

(MTI)