Magyar bringással indul a Tour de Hongrie-n a világ egyik legjobb csapata

2019.12.25. 17:26

Peák Barnabással a versenyzői között indul a Tour de Hongrie-n a Mitchelton-SCOTT kerékpáros csapat - írta szerdán a körverseny weboldala.

A 21 éves magyarnak, aki 2017-ben második lett az összesítésben a Tour de Hongrie-n, az első idénye következik a World Touron, a legmagasabb kategóriában. Szeptember óta gyakornokként az ausztrál istállóval indul.

Idén 35-ször győzött a Mitchelton-SCOTT, amelyben olyan sztárok szerepelnek, mint a 2018-as Vuelta a Espanán győztes brit Simon Yates, valamint ikertestvére, Adam, aki idén a horvát versenyt nyerte meg. A Mitchelton már jelezte a szervezőknek: Peákkal a soraiban érkezik.

Az ötnapos eseményen május 13. és 17. között minden eddiginél erősebb mezőny vesz részt, mivel a Tour de Hongrie két nappal az után rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát.

A Mitchelton az ötödik csapat, amelynek hivatalos a részvétele a magyar körön: a World Tour-szintűek közül a világbajnok Mads Pedersen csapata, a Trek-Segafredo jelezte már, hogy ott lesz, akárcsak két prokontinentális istálló, a dán Riwal Readynez, valamit az orosz Gazprom-RusVelo. Biztosan indul Alberto Contador kontinentális csapata, a Kometa-Xstra Cycling Team is, amelynek két magyar bringása van: az idei összetett másodikja, Dina Márton, illetve Fetter Erik. (MTI)