Holland kerékpáros sztárcsapat is indul a Tour de Hongrie-n

2020.01.24. 11:38

A holland Jumbo-Visma csapata is indulni fog a május 13. és 17. között megrendezett 41. Tour de Hongrie profi kerékpáros körversenyen, ezt a szervezők jelentették be pénteki közleményükben. 

A Jumbo-Visma az egyik legismertebb kerékpáros csapat, náluk versenyzik a szlovén Primoz Roglic, aki 2019-ben megnyerte a Vueltát és harmadik lett a Giro d'Italián. Csapattársa, a 2017-es Giro-győztes holland Tom Dumoulin szintén nagy névnek számít.

Roglic biztosan nem lesz ott a magyar körversenyen, ahogyan a többi, Giro d'Italiára készülő bringásukat sem hozzák el a magyar körversenyre. Viszont ott lesz a rajtnál a norvég Tobias Foss, aki tavaly megnyerte a Tour de l'Avenirt, illetve a holland van der Hoorn is. A csapat végleges névsora a tavaszi versenyek során alakul ki.

A szervezők reményei szerint 20 csapattal és 140 versenyzővel indul majd a májusi verseny. A Jumbo-Vismán kívül eddig kilenc másik csapat indulását jelentették be hivatalosan: Astana Pro Team (World Tour), TREK-Segafredo (World Tour), Mitchelton-Scott (World Tour), az Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), Gazprom-RusVelo (ProTeam), Riwal Readynez (ProTeam), Team Novo Nordisk (Pro Team), Kometa-Xstra (Continental Team) a Team Novák (Continental Team).

A Mitchelton-SCOTT kerékpáros csapat többek között egy magyar versenyzővel, a 21 éves Peák Barnabással vesz majd részt a Tour de Hongrie-n.

A szervezők célja, hogy a magyar körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek egyik feltétele az, hogy legalább 14 World Tour vagy prokontinentális besorolású csapat induljon. A holland Jumbo-Visma a negyedik nevező WT-csapat.