Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Több versenyt is kihagynak a legjobb bringás csapatok

2020.03.05. 12:48

Több élvonalbeli, World Tour kategóriás országúti kerékpáros csapat is szünetet tart a következő hetekben, és nem indulnak versenyeken a koronavírus-járvány terjedése miatt, írja az MTI.

„Természetesen szeretnénk részt venni a következő versenyeken, de most a biztonság az első. Nem volt könnyű döntés, de meg kell védenünk a kerékpárosainkat és családjainkat” – mondta a kazah Asztana csapat sportigazgatója, az olimpiai bajnok Alekszandr Vinokurov.

Az Asztana március 20-ig nem versenyez, így március 7-én nem vesz részt az olaszországi Strade Bianche versenyen, a sem a március 8-án kezdődő Párizs-Nizza, sem a három nappal később rajtoló Tirreno-Adritico körversenyeken.

Távol marad a Strade Bianchetól a holland Jumbo-Visma és a francia Groupama-FDJ is, míg az ausztrál Mitchelton-Scott - Peák Barnabás csapata - március 22-ig tart szünetet.

A Strade Bianche és a Tirreno-Adriatico mellett az öt legnagyobb egynapos verseny egyike, a március 21-ére tervezett Milánó-San Remo megrendezése is veszélyben van. A szervező RCS Sport ügyvezető igazgatója, Mauro Vegni már annak a lehetőségét is felvetette, hogy őszi időpontot kell keresni a versenyeknek.

A szervezők az utolsó pillanatokig kivárták, de csütörtökön végül bejelentették, hogy a Strade Bianche versenyt törlik.

Az Ineos csapat vezetője, Dave Brailsford szerint a március 23-án rajtoló katalán körversenyig nem áll rajthoz az Ineos sem, és így legalább hat versenyt hagynak ki. Az Ineos döntésében a koronavírus mellett jelentős szerepet játszott sportigazgatójuk, Nicolas Portal váratlan halála: a 40 éves, korábban szintén profi kerékpáros Portal kedden andorrai otthonában hunyt el szívrohamban.

Eközben nyolcra emelkedett azoknak a fertőzötteknek a száma, akik versenyzőként vagy stábtagként vettek részt az Egyesült Arab Emírségek körversenyén, amely egy hete a tervezettnél két szakasszal korábban ért véget a járvány miatt. A csapatok versenyzői és stábtagjai kéthetes karanténban maradtak egy abu-dzabi szállodában.

A Cyclingnews arról írt, hogy az UAE-Emirates csapat kolumbiai sprintere, Fernando Gaviria - aki korábban öt szakaszt nyert a Giro d'Italián, és két szakaszt a Tour de France-on - szintén elkapta a koronavírust. Rajta kívül még az orosz Gzaprom-RusVelo csapat kerékpárosa, Igor Boev is megfertőződött.