Szervác, Imola
12 °C
18 °C

A Tour de France-szal egy napon indul a magyar körverseny

2020.05.19. 19:41 Módosítva: 2020.05.19. 20:52

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kedden kihirdette a koronavírus-járvány miatt átdolgozott idei, részletes versenynaptárát, amelyben augusztus 29-től szeptember 2-ig szerepel a legismertebb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie, írja az MTI.

Az eredetileg is ötnaposra tervezett magyar körverseny így egy napon rajtolna a világ legrangosabb versenyével, a Tour de France-szal. A Tour de Hongrie-ra eredetileg május 13. és 17. között került volna sor.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a Tour de France első öt napjával párhuzamosan fut majd a Tour de Hongrie, erről előzetesen egyeztettek a francia háromhetest rendező ASO-val, és a tervek szerint az Eurosporton is lesz adásideje a hazai körversenynek.

A sportvezető szerint ez volt a legjobbnak tartott dátum az UCI módosított versenynaptárában. A már kihirdetett partnervárosokkal tervezik az együttműködést, ám mivel számítanak a korlátozások enyhítésére és arra, hogy nézők is lehetnek az utak mellett, így a szombaton rajtoló és szerdán végződő verseny első két napjára szeretnék inkább időzíteni az eredetileg a végére kitűzött hegyi szakaszokat. Erről most, a dátum birtokában kezdhetnek hivatalos tárgyalásokat a városokkal.

A módosított versenynaptárban további két magyarországi felnőtt esemény szerepel, a Visegrád 4 elnevezésű verseny augusztus 19-én, míg az országos bajnokságot augusztus 21. és 23. között rendezhetik meg.

A Tour de Hongrie eredetileg tervezett útvonala:

  1. szakasz: Debrecen–Hajdúszoboszló, 174 km
  2. szakasz: Karcag–Nyíregyháza, 182 km
  3. szakasz: Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km
  4. szakasz: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 178 km
  5. szakasz: Esztergom–Esztergom, 156 km